Kouwenhoven Consultancy

Levensvreugde

Hoe kunnen we de zeven bronnen van arbeidsvreugde inzetten voor meer 'levensvreugde' voor onze cliënten? Deze vraag is in de afgelopen jaren in diverse organisaties opgepakt. Het gaat om toepassingen in bijvoorbeeld een centrum voor mensen met kanker en hun relaties, cursussen pensioen in zicht en ouderenzorg. Klik hier voor een samenvatting van de zeven bronnen van levensvreugde.

Opleiding 'levensvreugde'.
Voor mensen die actief met het gedachtegoed levensvreugde aan de slag willen is er een tweedaagse opleiding. Klik hier voor een korte introductie van de opleiding. Meer informatie over bijvoorbeeld kosten en data kunt u opvragen via het contactformulier.

Klik hier voor het inschrijfformulier voor deze tweedaagse opleiding.

Voor mensen die eerder hebben deelgenomen aan de opleiding arbeidsvreugde is er de eendaagse vervolgopleiding Levensvreugde. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Levensvreugde voor cliënten
Veel zorgorganisaties werken aan een grotere zelfstandigheid van hun medewerkers én van hun cliënten. Voor cliënten hanteren ze bijvoorbeeld 'herstelgericht werken'. Deze aanpak sluit naadloos aan bij het gedachtegoed arbeidsvreugde.De uitgangspunten en methoden daarvan blijken ook goed te werken bij levensvreugde. Zo ontstaat er bij medewerkers onderling een zelfde stijl van werken als met de cliënten.

Zo binnen, zo buiten
De bronnen van arbeidsvreugde past men toe met de medewerkers en de bronnen van levensvreugde voor de cliënten, gasten, ouderen, cursisten. Zo ontstaat congruentie tussen de manier van werken onder collega's en de bejegening van cliënten. Onder het motto: arbeidsvreugde voor het team en levensvreugde voor onze cliënten.

Wilt u meer weten over het werken aan levensvreugde klik dan hier voor contact.