Kouwenhoven Consultancy

Gedachtegoed ‘Werken als een Pelgrim’

Een pelgrimage is een krachtige metafoor voor werk. De pelgrim wil vandaag een fikse wandeling maken en tegelijk fit blijven voor morgen, volgende week, volgende maand. Ook na honderden kilometers wil hij genieten van de mensen en het landschap. De pelgrim stippelt met plezier zijn eigen route uit en stelt zich in op uiteenlopende omstandigheden. Hij leeft in het ‘hier en nu’, zoals je aandachtig en mindful kunt werken. Een pelgrim heeft intensieve persoonlijke ontmoetingen, die een nieuw licht kunnen werpen op zijn identiteit. Bovendien heeft hij een ver en aantrekkelijk doel. Om dit doel te bereiken worden er flinke prestaties van de pelgrim verwacht. 

In organisatietermen gaat het om duurzame vitaliteit, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel. Doordat je intrinsieke motivatie wordt aangewakkerd, neem je verantwoordelijkheid voor jouw inzetbaarheid. Je ontwikkelt een visie op je werk en vertaalt dat in nieuwe gewoonten die je direct en heel praktisch inzet in het werk. Er ontstaat meer bewustzijn van je eigen kracht en behoeftes waardoor de dialoog over het werk wordt versterkt. U kunt deelnemen aan ‘De Pelgrimstocht’ en workshops 'Werken als een Pelgrim’. 

Je gaat samen met mij, Kees Kouwenhoven, op pad. Mijn rol tijdens de werkvormen is die van tochtgenoot. Ik ondersteun je bij het ontdekken van jouw authentieke werkpad. Ik loop niet achter je of voor je. Je vindt me aan je zijde.