Het gedachtegoed arbeidsvreugde

Teambuilding

Samen werken met plezier én goed presteren.

Op een speelse manier kennis maken

In de teambuilding combineren we leuke werkvormen met een resultaatgerichte inhoud. De teamleden benutten de taal van de zeven bronnen van arbeidsvreugde om op een inspirerende manier kennis met elkaar te maken. Ook al werk je al een tijd samen, dan nog krijg je verrassende nieuwe inzichten

Hoe het werkt

Er zijn veel manieren om met het gedachtegoed arbeidsvreugde te zorgen voor teambuilding. Telkens weer bieden de bronnen een gemakkelijke taal om te praten over de manier waarop je in het team wilt samenwerken. Het is ook eenvoudig om tot praktische teamacties te komen om de teambuilding in het dagelijkse werk voort te zetten. 

Het kan gaan om een basisworkshop waarin deelnemers hun werkbeleving met de scorekaart arbeidsvreugde in kaart brengen. Die bespreken ze in tweetallen. Op basis van de teamscores wordt snel zichtbaar wat de behoeften van de teamleden zijn. Dit is een rijke voedingsbodem voor het bedenken van teamacties, die zorgen voor meer ‘werken met plezier en goed presteren’.

Het kan ook gaan om werkvormen waar plezier maken en elkaar ontmoeten centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een outdoor programma waarin de zeven bronnen van arbeidsvreugde zijn verweven. 

Ook werkvormen voor het opbouwen van een nieuw team of het samenvoegen van twee teams zijn beschikbaar. De bronnen bieden een taal waarmee je op een persoonlijke manier kunt ontdekken wat ieders drijfveren zijn en wat er nodig is om samen succesvol te worden. 

Effecten van de aanpak

De ontspannen werkwijze maakt het gemakkelijk om verantwoordelijkheid voor acties op je te nemen. Zo ontstaan na de workshop snel succeservaringen: deze keer lukt het wél om de acties uit te voeren en daar de vruchten van te plukken.

Vragen van klanten

  • We werken met zelforganiserende teams. Hoe maken we hier een succes van?
  • In ons nieuwe team zijn collega’s uit de hele organisatie samen gebracht. Hoe maken we daar een goed draaiend team van?
  • We gaan twee teams samenvoegen. Hoe bouwen we met elkaar aan een leuk en productief team.
  • Met ons managementteam zijn we op zoek naar nieuwe inspiratie.
  • In de Ondernemingsraad willen we nieuw elan brengen.