Levensvreugde waar dat nodig is

Dagboek levensvreugde

Waar heb je vandaag van genoten?

Voor de toepassing van het gedachtegoed levensvreugde heb ik een dagboek ontwikkeld. In dit dagboek kun je opschrijven waar je van geniet. Door het regelmatig in te vullen, krijg je steeds meer gevoel voor situaties en mensen die voldoening geven. Je vergroot je bewustzijn voor vreugde. Je ziet het steeds vaker. Je weet waar en wanneer je het tegen kunt komen. Het werkt zoals een dankbaarheidsdagboek. Wetenschappers hebben aangetoond dat je daarmee je geluk aanmerkelijk kunt vergroten.

In het dagboek is er een onderdeel Leerpunten en teleurstellingen. Dit geeft meer zicht op hetgeen voor jou onvreugde schept. Al ga je door een moeilijke tijd in je leven, ook dan krijg je met het dagboek toch weer aanknopingspunten voor het vinden van de weg naar meer vreugde.

Je kunt ook Goede ideeën en Waardevolle ontmoetingen vastleggen. Daarmee kunt je jouw inspiratie vasthouden en je netwerk onderhouden en vergroten. Met familie of vriendinnen kun je afspreken om een paar maanden het dagboekje bij te houden. Met elkaar zo nu en dan de ervaringen delen, kan heel inspirerend zijn.

Dit dagboek stop je in je tas of je legt het op je ‘nachtkastje’, zodat je er regelmatig (dagelijks of wekelijks) aan denkt je ervaringen vast te leggen. Als je na enkele maanden terugkijkt in je boekje dan ontdek je  vast ervaringen, die  wilt vasthouden of uitbreiden. Kom dan in actie om nog meer levensvreugde te ervaren.

Het dagboekje kun je eenvoudig bestellen.