Over ons

Hier maak je nader kennis met ons bedrijf en de drijvende krachten achter ons bedrijf.

Onze missie

In 1999 ontdekte Kees Kouwenhoven zijn persoonlijke missie: ‘vreugde scheppen’. Met deze missie als leidraad heeft hij sindsdien het gedachtegoed arbeidsvreugde en levensvreugde ontwikkeld. 

Veel organisaties en individuen hebben bijgedragen aan deze ontwikkeling. Tienduizenden mensen hebben er succesvol mee gewerkt.
In 2000 richtte Kees zijn bedrijf op. En in juli 2023 werd het gedachtegoed Arbeidsvreugde overgedragen aan Mandy van Schie. Ze heeft als ondernemer ruime ervaring met arbeidsvreugde en inspireert mensen en organisatie  succesvol tot ‘werken met plezier en goed presteren’. Kees richt zich sinds die tijd voornamelijk op het gedachtegoed van levensvreugde.

We werken samen met adviesbureaus, opleidingsinstituten en zelfstandig ondernemers. Samen kunnen we grote projecten uitvoeren. Bovendien schakelen we vrijwel altijd interne klantmedewerkers in. Dit versterkt de kennisoverdracht naar de organisatie en het interne draagvlak.

Met het gedachtegoed levensvreugde inspireren we mensen tot leven met plezier in verbondenheid. Daarbij kan het gaan om meer draagkracht voor mantelzorgers, het terug veroveren van levensvreugde voor cliënten in de zorg, leervreugde voor leerlingen en dergelijke. 

Kennisoverdracht is een belangrijk kenmerk van ons bedrijf. We leiden mensen op om met het gedachtegoed te werken en dragen alle instrumenten over. Die kennis en materialen worden onderhouden door het organiseren van netwerkdagen. Zo is er een landelijk netwerk van coaches aan het bedrijf verbonden. In veel gevallen kunnen medewerkers binnen hun organisatie op deze manier zelfstandig projecten uitvoeren zoals een medewerkersonderzoek.

De drijvende krachten achter Arbeidsvreugde.nl

Mandy van Schie

Mandy van Schie

 • Verantwoordelijk voor het gedachtegoed van arbeidsvreugde.
 • Arbeidsvreugdecoach
 • Levensvreugdecoach
 • Trainer voor het gedachtegoed Arbeidsvreugde 
Kees Kouwenhoven

Kees Kouwenhoven

 • Verantwoordelijk voor het gedachtegoed van levensvreugde.
 • Levensvreugdecoach
 • Arbeidsvreugdecoach
 • Trainer voor het gedachtegoed levensvreugde
Tanja Hoornweg

Tanja Hoornweg

 • Trainer voor de opleiding Arbeidsvreugdecoach 
 • Arbeidsvreugdecoach
 • Levensvreugdecoach

Klanten

Onze klanten zijn gericht op goed presteren van de organisatie en het floreren van elke medewerker. Het ontdekken van nieuwe aanpakken inspireert hen en ze zijn bereid hun nek uit te steken. Creativiteit, vasthoudendheid en een positieve instelling zijn daarbij kenmerkend. Onze klanten zijn niet alleen grote bedrijven. Ook zelfstandig ondernemers (ZZP) werken met het gedachtegoed en ondersteunen we bij het inrichten en succesvol maken van hun bedrijf. 

Een greep uit de vele tientallen organisaties die gebruik hebben gemaakt van het gedachtegoed: 

Landelijke dekking

De Arbeidsvreugde- en Levensvreugdecoaches zijn professionals die als zelfstandige of in organisaties werkzaam zijn. Zij hebben de opleiding Arbeidsvreugde- en/of Levensvreugdecoach gevolgd. Hierdoor beheerst elke coach, naast de eigen expertise, over de kennis en instrumenten behorend bij het gedachtegoed. In een tweejaarlijkse netwerkdag wordt deze kennis en de instrumenten onderhouden en vernieuwd.

De coaches zijn werkzaam in het hele land. Adviesopdrachten worden in heel Nederland uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de ervaringen en resultaten van anderen? Wij brengen u graag in contact met ervaren coaches of opdrachtgevers. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft ook een plek in mijn bedrijf. Zorgen voor een florerende maatschappij door meer levensvreugde en arbeidsvreugde is daar een intrinsiek onderdeel van. Maatschappelijke organisaties kunnen een beroep op mij doen. Zo heb ik voor Intermezzo in Zwolle vrijwilligers opgeleid tot levensvreugde-coach. In dit nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun relaties vinden gasten inspiratie om 'het heft weer in handen te nemen' en hun persoonlijke kracht te hervinden.

Daarnaast steun ik initiatieven gericht op het welbevinden van kinderen, bijvoorbeeld het terugdringen van ‘pesten’ op basisscholen.