Persoonlijk leiderschap

Je persoonlijke koers uitzetten en deze vasthouden in een steeds veranderende omgeving. Kracht putten uit inspirerende doelen en met souplesse dagelijks inspelen op je omstandigheden.

Koers houden in een steeds veranderende omgeving staat centraal

Koers houden in een steeds veranderende omgeving staat centraal. Het begint met je persoonlijke koers uitzetten: waar verlang je naar, wat zijn jouw kernwaarden, wat is je missie, wanneer kom jij echt tot je recht. Dit geeft je een ankerpunt waar je steeds op terug kunt vallen. Vervolgens werk je een toekomstbeeld uit: hoe ziet mijn leven er uit als ik mijn koers daadwerkelijk leef. Je kunt dit in de volle breedte van je leven uitwerken maar ook specifiek voor je werk, je gezin, je bedrijf of andere levensterreinen. Je kunt ook een specifiek thema kiezen zoals ‘meer genieten’, ‘het verwerven en invullen van een nieuwe baan’.

Je zet je persoonlijke koers uit en leert die in de praktijk vast te houden. Zo begint het Doelgericht zwerven: een duidelijk toekomstbeeld volgen én dagelijks inspelen op je omstandigheden. Je bent standvastig in het volgen van jouw kernwaarden én je hebt de inspiratie om gaandeweg te vernieuwen. Je hebt houvast én je blijft beweeglijk en vitaal. 

De programma’s van Persoonlijk leiderschap zijn gericht op jouw ontwikkeling. Je kunt er op verschillende manieren aan deelnemen. Een individueel traject is een optie. Je kunt je ook aansluiten bij een groep die de driedaagse volgt. Je kunt ook samen met collega’s een in-company traject organiseren.

Programma's

Doelgericht zwerven

Persoonlijke kracht putten uit een inspirerend doel en dagelijks met gemak inspelen op je omstandigheden. De unieke werkwijze combineert korte workshops én wandelen in de natuur: lekker buiten, helemaal jezelf zijn.

Diepgaand leren

Je zet een turbo op je leervermogen door je onbewuste systematisch aan het werk te zetten. Daarbij schakel je zowel je analytisch als je beeldend vermogen in. Praktische tools helpen je na de opleiding verder.

Jouw missie

Je ontdekt jouw missie. Het is een kompas dat focus en richting geeft. Jouw missie werk je uit in een heel concrete visie op de toekomst.

Wat kan je ermee bereiken?

Toekomstvisie ontwikkelen

Wat ga ik de komende jaren doen? Hoe kan ik werken met plezier en goed presteren?

Rust in mijn kop!

Hoe komt ik van de permanente stress af? Hoe schep ik orde in de chaos?

Je eigen bedrijf

Beslissen over zelfstandig ondernemer­schap. Is ZZP iets voor mij?

Ondernemerschap

Hoe zorg ik voor mijn eigen motivatie? Ik wil als ondernemer ander werk gaan doen voor nieuwe klanten! Hoe ga ik dat doen?

Koers houden 

Hoe houd ik mijn koers vast in een turbulente organisatie? Wat als ik ook thuis aan de bak moet? Hoe blijf ik in mijn kracht?

Genieten

Hoe kan ik meer genieten? Kan ik anderen duidelijk maken wat ik nodig heb om de floreren?

Werken mét uitdaging, zónder burn-out

Hoe pak ik het ‘dertigers-dilemma’ aan. Hoe voorkom ik mijn eerste of tweede burn-out.

Teambuilding

Na de reorganisatie als team leren werken volgens nieuwe functies? We willen dat iedereen de beste versie van zichzelf wordt. Tegelijk willen we als team meer naar elkaar toe groeien. 

Persoonlijke begeleiding door Mandy van Schie

Van huis uit ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Met een thuis vast aan de slagerij en de werkplaats, waardoor het bedrijf en de klanten altijd onderdeel van ons gezin zijn geweest. Personeel was erg belangrijk voor mijn ouders en zij zorgde ervoor dat het personeel zich gezien en gehoord voelde. Mijn vader zei altijd: “Man, je moet zorgen dat de mensen voor je willen werken.” Het personeel was dan ook onderdeel van ons gezin.

Hoewel ondernemerschap dicht bij mij lag, ben ik toch eerst in het bedrijfsleven beland. Ik startte als leidinggevende en nam de lessen van mijn vader mee. Ik luisterde en keek goed wat mijn mensen in het team nodig hadden en wist snel vertrouwen te scheppen in een team. Vele geslaagde reorganisaties en verandertrajecten volgden.

Toen mijn broertje en mijn vader kort achter elkaar overleden besloot ik om alsnog voor het ondernemerschap te gaan. De jas van de corporate resultaatgerichte organisatie paste steeds minder en begon te knellen.
Daarbij had ik in die tijd mijn visie op leiderschap en teamontwikkeling verder ontwikkeld en had ik behoefte om mijn visie op het begeleiden van teams die zowel goed is voor mens en resultaat verder uiteen te zetten. Zo ontstond een bedrijf waar ik mijn skills op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en medewerker- en klanttevredenheid kwijt kan.

Het draait om persoonlijke aandacht, om het vergroten van de échte kwaliteiten van je medewerkers en gehoord worden. Dit weet je, alleen soms weet je niet meer hoe. Je hebt behoefte aan nieuwe energie en handvatten, zodat je jouw menselijk leiderschap weer vanuit vertrouwen kunt inzetten. Dat is waar ik je bij help.

Persoonlijke begeleiding door Kees Kouwenhoven

Alle onderdelen van Persoonlijk leiderschap verzorg ik, Kees Kouwenhoven, zelf. 

Na het ontdekken van mijn missie, vreugde scheppen, heb ik het gedachtegoed arbeidsvreugde ontwikkeld. Vanuit deze persoonlijke ervaring heb ik tientallen mensen hun persoonlijke missie laten ontdekken. Vervolgens heb ik ze mogen helpen om hun echte verlangens ook daadwerkelijk in de wereld te zetten.

Ondernemers (ZZP) heb ik ondersteund bij het inrichten en succesvol maken van hun bedrijf. Daarbij kan ik putten uit 16 jaar ervaring bij een groot adviesbureau en twintig jaar zelfstandig ondernemerschap.

Tijdens mijn wandeltocht van Delft naar Assisi heb ik de kwaliteiten van een pelgrim ontwikkeld: leven in het ‘hier en nu’, koers houden, verbinden met de natuur en dergelijke. Door een uitgekiend programma kan ik tijdens de driedaagse Doelgericht zwerven deze kwaliteiten overdragen aan de deelnemers. Die hoeven niet maandenlang op pad om deze ervaringen op te doen.

Mijn rol bij Doelgericht zwerven is die van tochtgenoot. Ik ondersteun je bij het ontdekken van jouw authentieke pad voor je leven en werk. Ik loop niet achter je of voor je. Je vindt me aan je zijde.

Het boek Doelgericht zwerven

Wandelen is een mooie metafoor voor leven en werken. Dat heb ik ontdekt tijdens het schrijven van het boek Doelgericht zwerven over mijn wandeling van Delft naar Assisi in Italië. 

Meer informatie over het boek