Werken met plezier en goed presteren

Een netwerk van 70 professionals werkt door heel Nederland om individuen, teams en organisaties te coachen naar werken met plezier en goed presteren. Deze website geeft u meer informatie over hun toepassingen en de methode: de Zeven Bronnen van Arbeidsvreugde.

De zeven de bronnen van arbeidsvreugde

Ruim duizend mensen hebben deelgenomen aan mijn onderzoek naar arbeidsvreugde. Ze hebben twee lijstjes gemaakt. Het eerste met onderwerpen waarvan ze genieten op hun werk. Het tweede lijstje met onderwerpen die ze vervelend vinden op hun werk. De inhoud van alle lijstjes in combinatie met literatuur over motivatie laat een duidelijk patroon zien 'De zeven bronnen van arbeidsvreugde'.

Voor iedereen zijn de bronnen heel herkenbaar.
Ze zijn immers ontdekt in de dagelijkse werkbeleving van veel mensen.

Methode

'De zeven bronnen van arbeidsvreugde' zijn gebaseerd op onderzoek en zijn toegepast in de praktijk van vele organisaties. De methode zorgt voor 'werken met plezier en goed presteren'. Spelenderwijs komen de onderliggende principes in uw organisatie tot leven.

Vraag & antwoord

Hier vindt u antwoorden op uw vragen over werken met plezier en goed presteren . U kunt ook contact opnemen met een van de coaches voor verdere informatie of een aanvraag voor een persoonlijk gesprek.

Publicaties

In diverse artikelen staat achtergrondinformatie over werken met plezier en goed presteren. Het gehele gedachtengoed is te lezen in het boek: 'De zeven bronnen van arbeidsvreugde'.

Toepassingen

Arbeidsvreugde is een werkwoord. Het ontstaat alleen als mensen er mee aan de slag gaan. De benodigde instrumenten en de achterliggende visie zijn toepasbaar op diverse vraagstukken voor individuen, teams en organisaties.

Medewerkersonderzoek (modern MTO)

Zorgen voor gemotiveerde mensen die zich gehoord voelen en bijdragen aan het succes van de organisatie.

Tevreden klanten

Klantbeleving komt centraal te staan. Met de taal van de zeven bronnen krijgen je medewerkers een goed gevoel voor de vele aspecten van de klantbeleving. 

Veranderprocessen

Veranderingen echt laten landen bij medewerkers op zo’n manier dat ze er zin in krijgen bij te dragen aan de veranderingen.

Strategie en beleid

Er voor zorgen dat de strategische ontwikkeling van je organisatie hand in hand gaat met de ambities van medewerkers.

Teambuilding

Samen werken aan plezier én goed presteren: leuke werkvormen en resultaatgerichte inhoud.

Florerende medewerkers

Versterken van de intrinsieke motivatie en duurzame inzetbaarheid en aanpakken van werkdruk.

Het boek 'De zeven bronnen van arbeidsvreugde'

Dit lees-, leer-, en werkboek laat zien dat arbeidsvreugde en prestaties maakbaar zijn. Een boek vol praktische handvatten voor het ontdekken, uitbreiden en op peil houden van arbeidsvreugde: case beschrijvingen, interviews, citaten, modellen en checklisten.

De zeven bronnen van arbeidsvreugde richt zich op managers die de resultaten en de werksfeer willen verbeteren. Daarnaast is het bedoeld voor alle mensen die meer vreugde in hun werk willen beleven en zo hun prestaties willen verbeteren. Inmiddels is de zesde oplage van dit boek verschenen.

Bestel het boek bij De Nederlandse Associatie

Wil je aan de slag met arbeidsvreugde?

U kunt op verschillende niveau’s aan de slag. Wilt u meer lezen dan kunt u het boek bestellen en aan uw persoonlijke situatie werken. Het is mogelijk om meer informatie op te vragen en contact te leggen met een coach.

MTO: Werken met plezier en goed presteren

Een vernieuwde methode voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) m.b.v. de zeven bronnen van arbeidsvreugde. Respons op vragenlijst is 100% en medewerkers nemen zelf verantwoordelijkheid voor acties.

Meer video's